Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın kapisinda panik pas kolu ürkü çabucak bapnın suhuletle açılması derunin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, genellikle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının yönı sıra otomasyon sistemlerine şık aksesuarlarla donatılmıştır. Düzen odası yangın kapıları camlı olabilir.

Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Müstacel çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Kullanılacak can sayısı 100 kişeksiksiz aşan yerlerde ve mutlaka son çıkış kapılarında PUSH BAR yahut PANİK BAR olmalıdır.

Yangına dayanıklı malzemelerden bünyelmalıdır. Alelumum metal yahut ahşap malzemeler kullanılır. Kapının kalınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmamasının diğer bir önemli sebebi de rastgele bir haramilik vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları sinein kolaylıkla açılabilmektedir.

Muvaffakiyetlı bir tahliye düşünceı, hareket, su taşkını ve yangın kabil afetlerde sakin kalmanıza, en emin davranışı sergilemenize ve binayı zamanında bırakma etmenize yardımcı olacaktır.

Bu kapılar, kullanacak olanların hareketini engellemeyecek şekilde olmalıdır. Bunun derunin bile kanatlarının dizaynının en güzel şekilde mimarilması gereklidir. Kanatları iyi şekilde düzenli monte edilmezse kaçış esnasında teessürat yaşanabilir. Ivedili çıkış bapsı kilitli olmamalı ve etki ile rahat açılır vaziyette olmalıdır. Bu bapların tütün sızdırmaz özellikte olması ve 4 kattan daha az kata ehil binalarda 60 dakika, bodrum katlara ve 4 kattan daha bir araba kata ehil binalarda en az 90 dakika yangına karşı dayanıklı olması istenmektedir.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını fazlalıkrabilmektedir.

We offer solutions to your fire door requests in the color and size you want by sending us the RAL color codes you want. Alpgrup, which provides fire door delivery and installation services to every point of Turkey, is also with you after sales.

Hastanelerde ve Esenlik Merkezlerinde Yangın Emniyetliği Hastaları ve mizaç ekipmanlarını maksimum seviyede koruyan en koygun kendiliğinden ve yangın kapısı manuel yangın söndürme ekipmanları ve sistemleri

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; umumiyetle sınai tesislerde iki farklı alanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu kurmak için kullanılmaktadırlar.

Report this wiki page